diumenge, 29 d’abril del 2012

Allisador sense retard temporal amb Matlab

Aquesta funció és molt útil per a fer un allisat d'un senyal que té molt soroll. Especialment amb aplicacions que no requereixen d'un processat a temps real, ja que primer recorre el senyal d'esquerre a dreta fent la mitjana del senyal amb el nombre de mostres definit per la variable "numero_punts_allisador" i després recorre el senyal de dreta a esquerre corregint el retard temporal introduït per qualsevol funció d'allisat.

senyal_allisat=filtfilt(ones(numero_punts_allisador,1),numero_punts_allisador,senyal);

dimarts, 17 d’abril del 2012

Repsol YPF és dels argentins

La crisi obre un nou paradigma: una altra manera de fer les coses. La crisi és una excusa per a canviar el sistema econòmic. Sota el paraigües de la crisi econòmica els governs europeus, seguint el que dicten els grans lobbys econòmics, practiquen la austeritat i fan efectiu un desmantellament definitiu de l'estat del benestar. Els serveis bàsics es veuen brutalment retallats: la sanitat i l'educació en són la joia de la corona.

L'altre cara de la moneda la veiem a Amèrica del Sud. Mentre aquí veiem com ens privatitzen els serveis amb copagaments, a Argentina nacionalitzen YPF. Aquí els governs de dretes fan dels serveis públics un nyap perquè l'alternativa privada tingui un mercat més ampli (veure notícia), a Argentina decideixen tenir un control dels seus propis recursos naturals.

Nacionalitzar una empresa d'interès estratègic nacional és absolutament legítim. I no només és que sigui legítim, sinò que és necessari. No pot ser que els recursos naturals d'un país estiguin a les mans d'una elit econòmica; han d'estar a disposició de la ciutadania.

Estic fart de sentir com els mitjans de comunicació es dediquen a fer-nos classes d'economia i moralitat. Els "mass media" no ens heu d'explicar el que és correcte o moral, ja que el vostre criteri és absolutament interessat. Fixeu-vos amb la següent imatge.



Es pot veure clarament que alguns membres dels consells d'administració dels principals accionistes espanyols de Repsol YPF formen part del consell d'administració del Grup PRISA que és el propietari del diari El País.

Ja n'hi ha prou que des dels mitjans de comunicació es criminalitzi als països d'Amèrica del Sud que no tenen por i decideixen plantar cara als mercats. Plantar-los cara significa mirar pel bé comú de la població i no dir "amén" al que els hi va bé a les seves butxaques; encara que això signifiqui un aïllament econòmic com el que patirà Argentina desprès d'haver nacionalitzat YPF.

A Argentina són valents i han trobat la seva sortida a la crisi. Nosaltres, a què esperem?

diumenge, 8 d’abril del 2012

El Nardo d'Olot



Avui poso a disposició de tots els garrotxins i garrotxines la cançó del Nardo. A partir d'ara aquest himne ja està transcrit a Internet. D'aquí uns anys els historiadors podràn fer-se una idea de com era la cultura popular de la comarca de la Terra Aspra. Així doncs, us deixo l'homenatge fet a en Soy (+info)!

Entre rosas y azucenas,
en Olot nació un torero,
son sus pases primorosos,
dados con garbo y salero.

El Nardo tiene por nombre;
torero de gran valor,
su capa al desplegarse
parece una roja flor.

Tu semblante nos fascina
cuando entras a matar
y al ver tus manoletillas
todos hemus de cantar:

Torero de gran tronío
estampa de matador,
el Nardo tiene por nombre,
torero ya tiene Olot.

Tu hermanu pla nus fascina,
cuando entra en un bar
i al hacer el birracrusis
todos hemus de cantar:

Pequeñu i exuridu
estampa de bebedor
el nardo tiene un hermanu
el mayor globus d'Olot.

dimecres, 4 d’abril del 2012

Corrandes dels Avis

Ara us cantaré corrandes
que els meus avis m'han contat,
que recuperar cultura
jo ho faig de bon grat!

Aquestes rimes són
del Mallol i de la Cot,
i ara us ho canta el nét
que és nascut a Olot.

Ai l'hereu d'aquesta casa
gran ventura n'ha tinguda,
que ha arreplegat una jove
que és la flor de l'hermosura.

De corrandes en sé tantes
en sé més de 3 millons,
jo les porto a la butxaca
i em surten pels butxacons.

De corrandes n'hem cantades
n'hem cantades penso prou,
porteu ous i botifarres
que a tots ens agrada molt!

diumenge, 1 d’abril del 2012

Bateria de cuina

Captivat per la idea de "tocar la bateria de cuina" vaig trobar aquest vídeo. Aviam si algun dia aconsegueixo muntar-ne alguna!