El món del Linux està envoltat de diferents tòpics que fan que la gent no s'atreveixi a provar-lo. I no només diuen que els jocs són una merda, sinó que també diuen que és molt complicat d'utilitzar, que és incompatible amb Windows o que no es pot editar ni àudio ni vídeo en condicions.
Doncs totes aquestes afirmacions no son certes. Vull ensenyar-vos quatre aplicacions, exemples i tutorials que demostren el contrari.
GNOME3, KDE, GNOME2, UNITY?
Últimament la xarxa bull per culpa d'aquest tema. Aquest últim any s'està lliurant una batalla espectacular per part dels grans desenvolupadors per tal de convèncer als usuaris que utilitzin el seu entorn d'escriptori. Tot plegat ja fa anys que dura, amb la batalla històrica de GNOME2 amb KDE. Però han aparegut nous actius en aquesta cursa: Unity i GNOME3. Unity ve recolzat per el gegant Canonical amb la seva popular distribució Ubuntu. I Gnome3 l'avala la magnífica feina feta amb l'anterior versió desenvolupada.
Així que tots els que teníeu por de trobar-vos una pantalla negra amb un cursor blanc que va fent pampallugues ja us podeu atrevir amb el Linux, ja que els entorns d'escriptori estàn molt ben acabats i, a més, són tecnològicament punters.
DESURA
Els "gamers" sabreu què és l'Steam, una programa que serveix com a centraleta per a infinitud de jocs per a Windows. Doncs resulta que existeix l'equivalent a aquest, el Desura. Un programa on hi podem trobar grans jocs -alguns de pagament, i altres no-. Trobareu molts jocs per a jugar en xarxa amb persones d'arreu del món.
A més dels jocs que podeu trobar al Desura, als Gestors de Programari hi ha centenars de jocs més. Alguns més elaborats que altres. Jo us recomano l'AssaultCube.
BLENDER
Blender és un programa d'edició 3D. Com podreu veure en el vídeo, és una eina molt i molt potent, que no serveix només per a fer animacions. Sinò que també serveix com a motor per a jocs en 3D. Un joc creat amb aquesta plataforma: Yo Frankie! Si busqueu algun vídeo d'aquest joc, veureu que el resultat és espectacular.
Per a l'edició de vídeo hi ha moltes alternatives, com Kino que té una interfície gràfica molt intuïtiva. També existeixen programes que introduint-li els fotogrames et crea un StopMotion.
JACK amb ARDOUR
El pilar fonamental de l'àudio en Linux és el servidor d'àudio JACK, que si perds una horeta a fer-lo funcionar t'adones del seu gran potencial per a canalitzar els diferents programes d'àudio del teu Linux. A més del JACK que ens serveix com a "controlador", disposem de programes per a gravar amb multipista com Ardour o Audacity. També disposem de molt bons programes que ens samplejen bateries: Hydrogen.
Us adjunto un tutorial per tal de que us introduïu al món de la gravació d'àudio amb JACK: http://parumi.org/curso_produccion_musical_linux/index.html
Així que les excuses s'han acabat. Deixem-nos estar de tòpics. Com podeu veure, Linux disposa d'un software prou avançat perquè tan els professionals com amateurs puguin fer tot el que tinguin ganes de fer. I a més d'això es sentiran més satisfets perquè seràn persones lliures que no els haurà calgut pagar cap llicència.
dijous, 8 de desembre del 2011
Subscriure's a:
Missatges (Atom)