divendres, 26 d’octubre del 2012

Applets imprescindibles per als portàtils amb Ubuntu

Un dels principals problemes que tenim a l'hora de posar qualsevol distribució de GNU/Linux a un portàtil és que no coneixem suficientment el maquinari de què disposem.

Això ens pot suposar diferents problemes: l'ordinador s'escalfa molt, la bateria dura molt poc, se'ns apaga inesperadament, etc.

Bàsicament, el que ens passa és que no tenim el hardware correctament configurat. Per fer els primers passos en aquest sentit, recomano instal·lar dos applets que s'integren perfectament en l'entorn de finestres per defecte d'Ubuntu: Unity.


CPU frequency scaling indicator (indicator-cpufreq)

Aquesta petita aplicació ens servirà per governar el rendiment del processador: podem triar a quants GHz treballem, configurar-lo en mode "Estalvi d'energia" o "Alt rendiment".

Per exemple, en el cas de que el nostre ordinador s'escalfi molt. Si disminuïm el rendiment de la CPU no s'escalfarà tant.

Per instal·lar-lo:

sudo add-apt-repository ppa:artfwo/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install indicator-cpufreq 


Psensor

Ens indica la temperatura del nostre ordinador; ens pot donar la temperatura del processador, del disc dur, etc. Tot dependrà del nombre de sensors de què disposi la nostra màquina.

Pot ser útil per saber si el nostre ordinador està ben configurat. Per exemple, si veiem que s'escalfa molt potser és perquè tenim algun element de la nostra màquina mal configurat.

Per instal·lar-lo:

sudo apt-get install psensor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada