La crisi obre un nou paradigma: una altra manera de fer les coses. La crisi és una excusa per a canviar el sistema econòmic. Sota el paraigües de la crisi econòmica els governs europeus, seguint el que dicten els grans lobbys econòmics, practiquen la austeritat i fan efectiu un desmantellament definitiu de l'estat del benestar. Els serveis bàsics es veuen brutalment retallats: la sanitat i l'educació en són la joia de la corona.
L'altre cara de la moneda la veiem a Amèrica del Sud. Mentre aquí veiem com ens privatitzen els serveis amb copagaments, a Argentina nacionalitzen YPF. Aquí els governs de dretes fan dels serveis públics un nyap perquè l'alternativa privada tingui un mercat més ampli (veure notícia), a Argentina decideixen tenir un control dels seus propis recursos naturals.
Nacionalitzar una empresa d'interès estratègic nacional és absolutament legítim. I no només és que sigui legítim, sinò que és necessari. No pot ser que els recursos naturals d'un país estiguin a les mans d'una elit econòmica; han d'estar a disposició de la ciutadania.
Estic fart de sentir com els mitjans de comunicació es dediquen a fer-nos classes d'economia i moralitat. Els "mass media" no ens heu d'explicar el que és correcte o moral, ja que el vostre criteri és absolutament interessat. Fixeu-vos amb la següent imatge.
Es pot veure clarament que alguns membres dels consells d'administració dels principals accionistes espanyols de Repsol YPF formen part del consell d'administració del Grup PRISA que és el propietari del diari El País.
Ja n'hi ha prou que des dels mitjans de comunicació es criminalitzi als països d'Amèrica del Sud que no tenen por i decideixen plantar cara als mercats. Plantar-los cara significa mirar pel bé comú de la població i no dir "amén" al que els hi va bé a les seves butxaques; encara que això signifiqui un aïllament econòmic com el que patirà Argentina desprès d'haver nacionalitzat YPF.
A Argentina són valents i han trobat la seva sortida a la crisi. Nosaltres, a què esperem?
dimarts, 17 d’abril del 2012
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Un parell de noticies que poden aclarir el tema
ResponEliminahttp://www.lacartadelabolsa.com/leer/articulo/repsol_sacyr_no_puede_llegar_a_fin_de_ano_con_un_endeudamiento_que_la_situa/
En aquesta s'explica què passava quan l'empresa-mafiosa-constructora-quebrada sacyr vallhermoso intentaav controlar repsol per vendre YPF i així salvar els mobles.
Això ja feia dubtar a l'Argetina sobre la conveniència de que repsol-ypf fes el que li rotés.
Ultimament hi havien altres rumors
http://www.publico.es/dinero/429948/repsol-negociaba-la-venta-de-ypf-a-la-china-sinopec
I recordem que pemex (empresa pública mexicana) també n'és propietària. Estari bé que veiéssim la seva opinio